Programma 2018-2019

11/02/2019 "De invloed van Europa op mededinging, privacy en andere belangrijke zaken: een verslag uit de praktijk" door Mr. Edmon Oude Elferink

Omschrijving:

“De invloed van Europa op mededinging, privacy en andere belangrijke zaken: een verslag uit de praktijk.” 

Op deze avond zal hij spreken over zijn Brusselse praktijk. Hij zal aanwezigen een indruk geven van het functioneren van de “Brusselse bubble” en de invloed die Europese regelgeving op het gebied van mededinging en privacy naar zijn idee op de (Nederlandse) economie en samenleving heeft.

Mr. Edmon Oude Elferink is als advocaat en partner werkzaam binnen de praktijkgroep Mededingingsrecht van CMS. Hij opereert vanuit het CMS EU Law Office in Brussel.

Hij beschikt over brede kennis van het Europese recht en is gespecialiseerd in het mededingingsrecht in het bijzonder. Hij adviseert op het gebied van kartelrecht, staatssteun en fusiecontrole en procedeert voor mededingingsautoriteiten, nationale rechtbanken en het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Hij werkt in vier talen: het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Mr. Edmon is sinds 2011 werkzaam bij CMS, daarvoor was hij werkzaam als referendaris bij het hof van Justitie van de Europese UnMr. Edmon Oude Elferink fotoie in Luxemburg, als advocaat bij Houthoff Buruma in Brussel en bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

Naast zijn drukke bestaan publiceert Mr. Edmon regelmatig in vakbladen ( o.a. Nederlands Tijdschrift voor Europees Recht, Tijdschrift Mededingingsrecht in de Praktijk, Life Sciences en Recht, etc.

11/03/2019 "Hoogbegaafdheid bestaat niet" door dr. Lianne Hoogeveen

Omschrijving:

Hoogbegaafdheid bestaat niet; lezing door dr. Lianne Hoogeveen

portret Lianne Hoogeveen 35

Er is geen eenduidige definitie van hoogbegaafdheid. Toch is er geen school meer in Nederland waar leraren niet worstelen met hun hoogbegaafde leerlingen en/of hun ouders. Sterker nog, er dient zich een nieuwe groep hoogbegaafden aan, die al lang de school heeft verlaten; volwassenen die, nadat de diagnose is gesteld, eindelijk begrijpen waarom hun carrière niet zo loopt als verwacht en/of waarom sociale contacten zo moeizaam verlopen. Als er geen definitie is, kunnen we er dan wel over praten? Dat gaan we vanavond zeker proberen; over wie hebben we het, gaat het om een mode verschijnsel, helpt het om de diagnose te krijgen? Na een kort geschiedenislesje zal Lianne Hoogeveen, aan de hand van enkele casussen uit de praktijk van CBO Talent Development, m.b.v. wetenschappelijke theorieën en onderzoeksresultaten, aandacht besteden aan het waarom, hoe en wat van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen.

Kort CV:

Dr. Lianne Hoogeveen is hoofdopleider van de opleiding tot ‘ECHA-Specialist in Gifted Education’ (die sinds kort ook Internationaal wordt aangeboden: zie www.ritha.world)  (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen) en werkzaam bij CBO Talent Development als GZ-psycholoog. Daarnaast is zij docent Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (Radboud Universiteit). Ze is doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van hoogbegaafdheid, in samenwerking met collega’s van binnen- en buitenlandse universiteiten. Lianne Hoogeveen is vicevoorzitter van de Educational Board van de European Council for High Ability (ECHA) en voorzitter van de accreditatiecommissie van het European Talent Support Network.

Recente evenementen